Zanimivosti

Nekaj drugačnega: pečena jajca z repo

Revija Maja
10. 3. 2019, 11.01
Posodobljeno: 11. 3. 2019, 07.59
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali?

Revija Maja
Pečena jajca z repo

Pečena jajca z repo

Čas priprave 60 minut

Sestavine za 4 osebe:
1 olupljena in na kockice narezana manjša repa
1 žlička soli
600 ml goveje juhe
100 g oprane in odcejene prosene kaše
1 žlica svinjske masti
1 na drobno sesekljana šalotka
1 strt strok česna
¼ žličke zmletega kajenskega popra
za noževo konico muškatnega oreščka
2 žlici skute
2 žlici kisle smetane
4 jajca
svinjska mast za modelčke

Priprava:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba


1. Repo 10 minut kuhamo v vodi, ki smo ji dodali pol žličke soli. Odcedimo jo in ohladimo.

2. Govejo juho zavremo in v njej 15 minut kuhamo proseno kašo.

3. V ponvi segrejemo mast in na njej popražimo šalotko in česen. Primešamo repo in proseno kašo, solimo s preostalo soljo ter začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.

4. Kuhamo še 5 minut, da se okusi prepojijo. Nazadnje vmešamo še skuto in kislo smetano.

5. Pečico segrejemo na 180 stopinj in namastimo modelčke za narastke. Zmes kaše in repe naložimo v modelčke, jih damo v pečico in pečemo 15 minut.

6. V vsak modelček nato previdno ubijemo po eno jajce in v pečici pečemo še 5 minut, da jajca zakrknejo.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.

Zanimivosti

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne