Zanimivosti

Pripravite slastne mesne rulade

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
9. 3. 2019, 11.02
Deli članek:

Kislo zelje naj bo večkrat v naših krožnikih, saj je odlična, tradicionalno slovenska in predvsem zdrava zelenjava.

Revija Zarja
Polnjene mesne rulade

Mesne rulade

Za 3 osebe

Priprava: 45 minut

Sestavine: 3 svinjski zrezki (po 150 g), 200 g kislega zelja, 3 rezine pancete, 2 žlici olja, 100 ml sladke smetane, sol, poper, kari v prahu, kurkuma, 2 mladi čebuli.

Priprava: Zrezke splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in s kladivcem potolčemo. Kislo zelje odcedimo in ga razporedimo po zrezkih. Zrezke zvijemo v zvitke, jih ovijemo v rezine pancete in učvrstimo z zobotrebci. Rulade pečemo na vročem olju približno 10 minut. Zalijemo s sladko smetano, dodamo sol, poper, kari v prahu in kurkumo. Segrevamo do vrenja, potem pa znižamo temperaturo in kuhljamo v pokriti posodi 5 minut. Dodamo še na obročke narezano mlado čebulo. Postrežemo s krompirjem v oblicah.

Objavljeno v reviji Zarja št. 9, 26. 2. 2019.