Zanimivosti

Sladka skušnjava: pita z jagodami in rabarbaro

Revija Maja
8. 3. 2019, 16.01
Deli članek:

Pripravite slastno pito z jagodami in rabarbaro po našem receptu in navdušite svoje najdražje.

Revija Maja
Jagodna pita z rabarbaro

Pita z jagodami in rabarbaro

90 minut

Sestavine za 8 oseb (pekač premera 26 cm):

Testo:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba


· 300 g moke
· 1,5 čajni žlički pecilnega praška (polovico zavitka)
· 3 čajne žličke vaniljinega sladkorja (en zavitek)
· 100 g sladkorja
· 200 g masla
· 1 jajce
· 100 g kisle smetane

Nadev:
· 100 g narezanih jagod
· 100 g narezane rabarbare
· 2,5 dl sladke smetane
· 3 jajca
· 100 g sladkorja
· Čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Priprava:

Moko, pecilni prašek in vaniljin sladkor damo v večjo posodo in premešano, dodamo nekoliko razmehčano maslo v kosih, sladkor, jajce in kislo smetano. Hitro zamesimo testo, oblikujemo hlebček, ga zavijemo v folijo in pustimo počivati na hladnem vsaj eno uro.

Testo razvaljamo in ga položimo v namaščen pekač. Testo pečemo na prej ogreti pečici na 180 °C 15 minut, nato ga vzamemo iz pečice in nanj enakomerno razporedimo jagode in rabarbaro. Penasto zmiksamo jajca in sladkor, dodamo sladko smetano in vaniljev ekstrakt ter dobljeno kremo polijemo po nadevu. Postavimo nazaj v pečico in pečemo še 30 minut.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.

Zanimivosti

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne