Zanimivosti

Poceni kosilo: riž z rakci v omaki

Maja Poljšak, Maja
3. 3. 2019, 11.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem izvrstnem receptu?

Revija Maja
Diomedia

Sestavine za 4 osebe:
· 320 g dolgozrnatega belega riža
· 250 g zamrznjenih repkov kozic
· 1 bela čebula
· 1 korenček
· 1 sladek rdeč feferonček
· 1 manjši svež paradižnik
· 2 žlici olja
· sol in poper
· 2 vejici peteršilja

Priprava:

1. Riž damo v cedilo, ga pod tekočo vodo dobro splaknemo in skuhamo v slani vodi. Čebulo, korenček, feferonček in olupljen paradižnik na drobno sesekljamo.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

2. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da postekleni. Čebuli dodamo repke kozic, premešamo in pražimo 2 minuti, nato dodamo korenček, feferonček in paradižnik, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo približno 10 minut. Rakce po okusu solimo in popramo ter dodamo malo sesekljanega peteršilja.

3. Riž razdelimo na krožnike, nanj damo rakce z omako in jed okrasimo s peteršiljem.

Majin nasvet: Rakce kupimo zamrznjene, ker so cenejši od svežih, vendar so pripravljeni v omaki enako okusni. Svež feferonček lahko nadomestimo s pol žličke sladke paprike, svež paradižnik pa z olupljenim iz pločevinke in tako še prihranimo.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.

Zanimivosti

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne

tek na smuceh
Tek na smučeh

Priljubljena zimska aktivnost, ki požene kri po žilah