Rezanci s pršutom in grahom
Osnovne sestavine za 4 osebe:
· 400 g širokih rezancev
· 150 g koščkov kraškega pršuta
· 1 skodelica svežega ali zamrznjenega graha
· 1 sesekljana bela čebula
Priprava:
1. V posodi stopimo 30 g masla, dodamo na drobno sesekljano belo čebulo in pražimo, da postekleni. Dodamo koščke pršuta ali na kockice narezano šunko in grah. Premešamo in pokrito dušimo nekaj minut. Vmes prilijemo nekaj žlic čiste juhe ali vode.
2. Ko se grah zmehča, prilijemo približno 1 dl sladke smetane ali mleka, ki smo ga zmešali z žličko moke in kuhamo še nekaj minut. Previdno solimo, popramo in dodamo sesekljan peteršilj.
3. Rezance skuhamo v slani vodi. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih razdelimo na krožnike in prelijemo z omako. Po želji jed lahko potresemo še z nastrganim parmezanom.