Zanimivosti

Okus plus: v pivu dušene klapavice

V. S., Maja
27. 2. 2019, 16.01
Deli članek:

Klapavice so pozimi najboljše.

Profimedia
Klapavice v pivu

Sestavine za 2-3 osebe:
1 kg školjk
1 žlica olja
1 por
3 stroki česna
1 žlica svežega timijana
1 žlica masla
1/4 žličke kosmičev čilija
500 ml svetlega piva (pšeničnega)
sok 1/2 limone
2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba


Školjke temeljito očistite, odprte in poškodovane zavrzite. Por očistite in narežite na kolesca, česen olupite in strite oz. sesekljajte.

V večji posodi oz. loncu pri srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte por in česen ter ju približno 4 minute pražite, pazite, da se ne zažgeta. Dodajte timijan, maslo, kosmiče čilija in pivo. Mešanico zavrite, dodajte školjke, lonec pokrijte in kuhajte, dokler se školjke ne odprejo (od 3 do 4 minute).

S penovko poberite školjke in zelenjavo iz lonca, jih prestavite v večjo skledo in pokrijte, da ostanejo tople. V lonec dodajte limonin sok, omako zavrite in pustite vreti, da tekočina povre na polovico. Po okusu solite in poprajte ter prelijte čez školjke. Potresite jih s peteršiljem in ponudite s svežim kruhom.

Majin nasvet
Uporabite svetlo pivo, ki ni pretirano grenkega okusa.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.

Zanimivosti

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne