Zanimivosti

Bretonske palačinke brez glutena

V. S., Maja
23. 2. 2019, 16.01
Deli članek:

Brez glutena Bretonske palačinke

Dreamstime
Bretonske palačinke

Bretonske palačinke 

Sestavine za približno 3 do 4 palačinke:

Testo:
100 g ajdove moke
180 ml vode
1 jajce
ščepec soli
svinjska mast (ali maslo)

Nadev (za eno palačinko):

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje


15 g naribanega sira (gavda)
1 rezina šunke
1 jajce
nekaj listov špinače, rukole ali solate
poper

Priprava:

Moko, sol, vodo in jajce zmešajte v gladko testo ter ga pustite počivati vsaj 30 minut. Sestavine si pripravite tako, da jih boste imeli pri roki.

Večjo ponev segrejte in jo namastite s svinjsko mastjo ali maslom. Na vročo maščobo zlijte testo (pribl. 90 ml), ga razporedite in pecite le toliko časa, da na sredini ni več tekoče. Nato palačinko obrnite in znižajte temperaturo. Na sredino palačinke položite rezino šunke, jo potresite s sirom in na sredino ubijte jajce. Ponev pokrijte s pokrovom in pecite, dokler jajce ne zakrkne. Zapognite robove palačinke proti sredini in preložite vse skupaj na krožnik.

Obložite z listi mlade špinače, rukole ali solate.

Majin nasvet: Testo lahko pustite počivati v hladilniku tudi čez noč. Pred uporabo se mora ogreti na sobno temperaturo.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja