Cake popsi z belo čokolado
40 minut
Sestavine za pribl. 25 kosov:
250 g pečenega biskvita
200 g sira mascarpone
200 g bele čokoladne glazure
1 zavitek pisanih sladkornih srčkov
1 zavitek rdečih sladkornih perlic
Palčke za cake popse iz stiropora ali kartona
Priprava:
Popolnoma ohlajen biskvit zdrobite v skledo. Dodajte maskarpone in temeljito premešajte oz. zgnetite, da dobite enakomerno zmes, podobno testu.
Iz zmesi oblikujte od 25 do 30 kroglic. Položite jih na s papirjem za peko obložen pladenj in za 10 minut postavite v zamrzovalnik.
Po navodilu na embalaži stopite glazuro oz. obliv. Približno 1 cm palčke pomočite v obliv, nato jo zapičite do polovice v kroglico. Kroglice s palčkami znova postavite za 10 minut v zamrzovalnik.
Kroglice nato popolnoma potopite v obliv in okrasite s srčki in perlicami.