Ocvrte banane z medom
30 minut
Sestavine za 4 osebe:
3/4 skodelice moke
1/4 skodelice škroba
1/4 žličke pecilnega praška
ščepec soli
1 žlica sladkorja
2 žlici mleka
20 g stopljenega masla
125 ml vode
3-4 banane
olje za cvrtje
med
1 skodelica = 240 ml
Priprava:

Ekipa
Valentinov Groove v Cityparku: sejem »vinilk«, DJ nastopi in nagradna igra
V skledi zmešajte moko, škrob, pecilni prašek, sol in sladkor. Dodajte mleko in stopljeno maslo ter z metlico premešajte. Nato med mešanjem počasi prilivajte vodo (morda ne boste potrebovali vse). Testo mora biti gosto tekoče.
Banane narežite na koščke. V voku ali fritezi segrejte olje za cvrtje na 180 stopinj. Po tri do štiri koščke banane naenkrat potopite v testo, jih rahlo odcedite in nato previdno položite v vroče olje.
Cvrite jih od 3 do 4 minute, da so zlato rjave z vseh strani. Nato jih poberite na papirnate brisače.
Ocvrte banane po želji potresite s sezamom in prelijte z medom.
Majin nasvet: Na enak način lahko ocvrete tudi drugo sadje.