Zanimivosti

Peka brez moke: sočna slaščica z bananami

M. O. Ž, Majin božič
13. 1. 2019, 16.01
Deli članek:

Za vas smo izbrali recept Anje Donnermeyer iz knjige Peka brez moke, v katerem zagotovo ni glutena, je pa veliko vsega dobrega.

Peka brez moke
Bananin kolač z nutelo

Bananin kolač z nutello

Čas priprave: 20 minut
Čas pečenja: 40 minut

Sestavine za okrogel pekač za torto:
3 jajca
100 g sladkorja
100 g masla
2 banani
150 g nutelle (ali čokoladnega namaza z lešniki)
200 g mletih lešnikov
50 g jedilnega škroba
1 pecilni prašek
sladkor v prahu za posip

Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 °C. Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo v trd sneg. Rumenjake, sladkor in maslo zmešamo v kremno zmes. Banani zmečkamo in jih z nutello vmešamo v zmes. Dodamo lešnike, jedilni škrob in pecilni prašek ter vse dobro premešamo.

2. Vmešamo sneg. Testo vlijemo v pekač za torto, obložen s papirjem za peko, in pečemo 40 minut. Pustimo, da se kolač ohladi, in ga nato posipamo s sladkorjem v prahu.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 12. 2018.