Zanimivosti

Mesni grižljaji v testeni srajčki za božanski prigrizek

M. O. Ž., Zarja
13. 1. 2019, 11.01
Posodobljeno: 13. 1. 2019, 20.39
Deli članek:

To je prigrizek, ki bo teknil tudi najbolj zahtevnim gostom.

Revija Zarja
Grižljaji v srajčki

Mesni grižljaji v testeni srajčki

Za 16 klobasic

Priprava: 20 minut

Pečenje: 25 minut

Sestavine: 400 g pečenic, 50 g kuhanih maronov, 1 žlica sesekljanega svežega žajblja, 320 g listnatega testa, 2 žlici polnozrnate gorčice, 1 jajce.

Priprava: Z nožem prerežemo pečenice, da odstranimo kožo in v skledo stisnemo meso. Dodamo še sesekljane marone in žajbelj. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini in ga po dolgem prerežemo na pol. Na sredino vsakega kosa testa odmerimo črto gorčice. Mesni nadev oblikujemo v klobaso, enake dolžine, kot je testo, in jo položimo na sredino testa. Konce testa premažemo z razžvrkljanim jajcem in zvijemo v zvitek. Vsak kos testa narežemo na osem grižljajev. Položimo jih na dno pekača, obloženega s papirjem za peko. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečico, ogreti na 190 stopinj, 20–25 minut.

Objavljeno v reviji Zarja št. 1, 31. 12. 2018.