Mesni grižljaji v testeni srajčki
Za 16 klobasic
Priprava: 20 minut
Pečenje: 25 minut
Sestavine: 400 g pečenic, 50 g kuhanih maronov, 1 žlica sesekljanega svežega žajblja, 320 g listnatega testa, 2 žlici polnozrnate gorčice, 1 jajce.
Priprava: Z nožem prerežemo pečenice, da odstranimo kožo in v skledo stisnemo meso. Dodamo še sesekljane marone in žajbelj. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini in ga po dolgem prerežemo na pol. Na sredino vsakega kosa testa odmerimo črto gorčice. Mesni nadev oblikujemo v klobaso, enake dolžine, kot je testo, in jo položimo na sredino testa. Konce testa premažemo z razžvrkljanim jajcem in zvijemo v zvitek. Vsak kos testa narežemo na osem grižljajev. Položimo jih na dno pekača, obloženega s papirjem za peko. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečico, ogreti na 190 stopinj, 20–25 minut.