Sladki hlebčki

Reporter.si
Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?
Sestavine za 10 hlebčkov:
225 g zmehčanega masla
225 g sladkorja in še nekaj za posip
225 g moke
2 žlički pecilnega praška
4 jajca
3 žlice mleka
3 žlice kakava
2 klementini
50 g temne čokolade
Priprava:
1. Pečico segrejte na 200 ºC. Maslo, sladkor, moko, pecilni prašek in jajca zmešajte v gladko maso, ki jo nato ločite na dva dela.
2. V en del mase primešajte mleko s kakavom, v drugega pa sok klementin in naribano čokolado.
3. V modelčke izmenično vlivajte obe masi in vmes z bambusovo palčko rahlo pomešajte za marmorni učinek.
4. Potresite s preostalim sladkorjem in pecite od 15 do 20 minut.
5. Ohlajene hlebčke prestavite v papirnate modele, prevežite s kosom pergamentnega papirja in vrvico.