Hrustljavi piškoti ali sočni medeni kolač nas vrnejo v preteklost, k babičinemu ognjišču, kjer je v štedilniku tlel ogenj in je na vroči plošči brbotala voda za čaj, odlično spremljavo dobrotam z medom.
Medeni kolač
Sestavine za 8 do 10 kosov:
200 g masla
150 g medu
3 jajca
250 g moke
½ zavoja pecilnega praška
2 žlici začimb za medenjake
100 ml mleka
250 g temne čokolade
1 do 2 žlici belih čokoladnih ostružkov
Priprava:
1. Maslo kremasto stepamo, dodamo med in še 2 do 3 minute stepamo. Počasi dodamo jajca. Moko zmešamo s pecilnim praškom in začimbami ter presejemo nad maso. Zalijemo z mlekom in zgnetemo v gladko testo.
2. Testo zvrnemo v pravokoten pekač (dolžine 22 cm) in pečemo od 50 do 60 minut na 180 stopinjah.
3. Hladen kolač prelijemo s temno čokoladno glazuro in potresemo z belimi čokoladnimi ostružki.