Špageti z mletim mesom in bučkami
Sestavine za 4 osebe:
250 mešanega mletega mesa
400 g špagetov
1 čebula
300 g bučk
2 žlici olivnega olja
2 žlički svežih timijanovih listkov
1/2 bio limone
1/2 kocke omake za pečenko
2 žlici smetane za kuhanje
sol in poper
Priprava:
1. V visoki ponvi na olju najprej popražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo meso in mešamo, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Dodamo timijan, nastrgano limonino lupino in nadrobljeno kocko omake za pečenko. Prilijemo še kozarec vroče vode in pokrito dušimo 15 minut.
2. Mesu dodamo na rezine narezane bučke, solimo in popramo, prilijemo še malo vroče vode, premešamo in pokrito dušimo približno 5 minut. Nato primešamo smetano in na blagem ognju dušimo nekaj minut.
3. Testenine skuhamo v vreli slani vodi. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih dobro odcedimo, stresemo k omaki, premešamo in razdelimo na krožnike.