Mafini s pomako iz rikote
Sestavine za 12 mafinov:
250 g buče hokaido
70 g mlade čebule
100 g margarine
2 jajci
150 g rikote
250 g moke
2 ½ žličke pecilnega praška
1/2 žličke sode
sol, poper
muškatni orešček
50 g naribanega sira (npr. cheddar)
15 g bučnih semen
Za pomako:
1 mlada čebula
100 g rikote
150 g jogurta
kari v prahu
poper
Preberite tudi: Bučni kruh - prava poslastica.
Priprava:
1. Buči odstranimo semena in meso narežemo na koščke. Skuhamo jih do mehkega v vodi. Odcedimo in z vilicami pretlačimo bučne koščke. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke.
2. Margarino z metlico kremasto stepemo, dodamo jajci, rikoto in bučno kašo. Posebej zmešamo moko, pecilni prašek, sodo, sol, poper in nastrgan muškatni orešček. S sirom dodamo bučni zmesi.
3. Pekač za mafine namažemo z maščobo, napolnimo s testom in potresemo z bučnimi semeni. Pečemo na 180 stopinjah 20 minut.
4. Za pomako čebulo narežemo na koščke. Rikoto zmešamo z jogurtom, začinimo s karijem in poprom. Vmešamo čebulo.
5. Mafine ponudimo s pomako.