Zanimivosti

To so slastni mafini s pomako iz rikote!

M. S., Dom2
29. 11. 2018, 11.01
Deli članek:

Okusen prigrizek, ki ga lahko pripravimo sami in se izognemo preveč slanim kaloričnim bombam iz trgovine.

Dom2
Mafini s pomako iz rikote

Mafini s pomako iz rikote

Sestavine za 12 mafinov:

250 g buče hokaido
70 g mlade čebule
100 g margarine
2 jajci
150 g rikote
250 g moke
2 ½ žličke pecilnega praška
1/2 žličke sode
sol, poper
muškatni orešček
50 g naribanega sira (npr. cheddar)
15 g bučnih semen

Za pomako:

1 mlada čebula
100 g rikote
150 g jogurta
kari v prahu
poper

Preberite tudi: Bučni kruh - prava poslastica.

Priprava:

1. Buči odstranimo semena in meso narežemo na koščke. Skuhamo jih do mehkega v vodi. Odcedimo in z vilicami pretlačimo bučne koščke. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke.

2. Margarino z metlico kremasto stepemo, dodamo jajci, rikoto in bučno kašo. Posebej zmešamo moko, pecilni prašek, sodo, sol, poper in nastrgan muškatni orešček. S sirom dodamo bučni zmesi.

3. Pekač za mafine namažemo z maščobo, napolnimo s testom in potresemo z bučnimi semeni. Pečemo na 180 stopinjah 20 minut.

4. Za pomako čebulo narežemo na koščke. Rikoto zmešamo z jogurtom, začinimo s karijem in poprom. Vmešamo čebulo.   

5. Mafine ponudimo s pomako.

Objavljeno v reviji Dom2 št. 19, 27. 8. 2018.