Zanimivosti

Skušin namaz s kumaro na opečencu

M.O.Ž.
13. 11. 2018, 20.30
Deli članek:

Kadar na vrata nepričakovano potrkajo gostje, v hladilniku pa sta le še dve rezini salame, nas lahko iz zadrege reši pločevinka ali dve konzerviranih rib.

Waitrose
namaz

Vedno jih je dobro imeti na zalogi, saj lahko v nekaj minutah pripravimo okusen ribji namaz.

Sestavine za 2 osebi:

½ kumare (približno 200 g)

3 žlice belega vinskega kisa

1 žlica medu

majhna pest grobo nasekljanega kopra

110 g filetov skuše iz pločevinke

2 žlici kisle smetane

½ majhne limone

1 žlica naribanega hrena

1 čebula

4 rezine pšeničnega in rženega kruha  

Preberite si tudi kako pripravimo pikantne špagete z orehi!

Priprava:

1. Kumare umijemo in narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in sesekljamo. V skledi zmešamo kumare, kis, med, ščep soli in večino kopra.

2. Filete skuše odcedimo ter jih v drugi skledi pretlačimo s kislo smetano, limoninim sokom in hrenom. Mešamo nežno, s hrbtno stranjo vilice. Dodamo še čebulo, po okusu popramo in solimo.

3. Kruh popečemo. Namažemo ga z ribjim namazom in obložimo z rezinami kumar. Potresemo s preostalim koprom in takoj postrežemo.

Več sezonskih receptov in veliko drugih vsebin o zdravju, lepoti in dobrem počutju najdete v reviji Maja!

Revijo Maja lahko prelistate tudi na spletu!