Zanimivosti

Sendvič brez mesa za domačo "fešto"

M.O.Ž., Zarja
4. 11. 2018, 16.01
Deli članek:

Kdo ne pozna Oktoberfesta? To je nemški osemnajstdnevni festival piva in hrane, ki se ujema s tem hmeljnim napitkom. Na srečo nam v iskanju teh užitkov ni treba v München. Svoj praznik si lahko pričaramo kar sami, doma.

Revija Maja
Sendvič brez mesa

Sendvič brez mesa

50 minut

Sestavine za 2 osebi:
4 rezine črnega kruha
½ jajčevca
1 cikorija
20 g motovilca
½ hruške

Za namaz:
100 g rdeče paprike
150 g kokosovega olja
100 g korenja
150 g buče hokaido
1 čebula
90 g jajčevcev
1 vejica rožmarina
1 strok česna
100 g sojinega jogurta
1 ½ žličke morske soli
1 šopek peteršilja
1 žlica limoninega soka
poper

Preberite tudi: Posladkajte se s sočnimi kostanjevimi torticami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Za namaz očistimo papriko in bučo semen in narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenje ostrgamo in sesekljamo. Jajčevec umijemo in narežemo na koščke.

2. Rožmarin in peteršilj osmukamo in sesekljamo.

3. V ponvi, na kokosovem olju, popražimo korenje, čebulo, bučo, papriko in jajčevec. Dodamo rožmarin in česen ter pražimo še 5 minut. Vse stresemo v mešalnik, dodamo jogurt, limonin sok in ukašimo. Solimo, popramo, potresemo s peteršiljem.

4. Namaz postavimo v hladilnik vsaj za pol ure.

5. Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Pol jajčevca narežemo na tanke rezine in jih popečemo na olivnem olju. Umijemo cikorijo in motovilec, hruško narežemo na rezine.

6. Rezine kruha popečemo v pečici, jih namažemo z zelenjavnim namazom in obložimo z motovilcem, cikorijo, jajčevci in hruškami.