Marmelada z jabolki in pomarančami
Sestavine:
300 g olupljenih pomaranč
200 g olupljenih jabolk
150 ml vode
1 žlica sesekljane sveže bazilike
400 g želirnega sladkorja
Preberite tudi: Zapečenec z makaroni. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pomaranče razdelimo na krhlje in narežemo na manjše koščke. Tudi jabolka narežemo na koščke.

Zanimivosti
Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro
2. Koščke jabolk in pomaranč zmešamo z vodo, zavremo in kuhljamo v pokriti posodi 10 minut. Občasno premešamo. Dodamo želirni sladkor in vremo še 3 minute. Dodamo baziliko in s penovko odstranimo pene.
3. Marmelado natočimo v manjše sterilizirane kozarčke, jih tesno zapremo in shranimo na temnem, hladnem mestu.