Zanimivosti

Piščanec v soli za božansko kosilo!

Revija Maja
4. 11. 2018, 11.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Za vas smo pripravili recept za slastno jed s piščancem.

Revija Maja
Piščanec v soli

Piščanec v soli

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 piščanec (svež ali odmrznjen)
  • 1 neškropljena limona
  • 1 vejica žajblja
  • 2 vejici timijana
  • 2 stroka česna
  • 2 ščepa grobo mletega popra
  • 10 rezin kmečkega pršuta
  • 2,5 kg grobe soli
  • 3 beljaki
Preberite tudi: Klobase z redkvijo v solati. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

  • Piščanca splaknemo in do suhega obrišemo s papirnatimi brisačami, zunaj in znotraj ga popramo. Limono narežemo na krhlje, česen olupimo, nekaj listkov žajblja in vejico timijana nasekljamo, s tem napolnimo piščanca in ga obložimo s pršutom.
  • Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Beljake stepemo in jih zmešamo s soljo. Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj z lopatico razmažemo približno tretjino solne zmesi, nanjo položimo piščanca in ga popolnoma prekrijemo s preostalo solno zmesjo.
  • Pekač damo v ogreto pečico in pečemo od 85 do 90 minut. Nazadnje solno skorjo razbijemo, ostanke soli s čopičem očistimo, preložimo na pladenj in postrežemo.