Zanimivosti

Klobase z redkvijo v solati

M. O. Ž., Maja
29. 10. 2018, 16.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem receptu?

Revija Maja
Klobasa z redkvijo

Klobase z redkvijo v solati

30 minut

Sestavine za 5 oseb:
5 klobas
5 rezin slanine
2 šalotki
1 žlica olja
100 ml juhe
2 žlici gorčice
4 žlice piva
2 žlici jabolčnega kisa
sol, poper
250 g črne redkve
10 redkvic
1 jabolko
1 šopek drobnjaka
1 glavica ledenke
vrtna kreša

Preberite tudi: Posladkajte se s sočnimi kostanjevimi torticami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Šalotki olupimo in sesekljamo. Popražimo na vročem olju. Odstavimo, zalijemo z juho, gorčico, pivom in kisom. Preliv solimo in popramo.

2. Redkev olupimo, redkvice očistimo, jabolko narežemo na četrtine in odstranimo peške. Redkev, redkvice in jabolčne krhlje narežemo na rezine. Drobnjak sesekljamo. Vse zmešamo s še toplim prelivom.

3. Solato otrebimo in natrgamo na koščke. Dodamo solati.

4. Slanino popražimo v ponvi brez maščobe. Odložimo na kuhinjsko brisačo in slanino nalomimo na koščke. Krešo nastrižemo in skupaj s slanino potresemo po solati.

5. Klobase spečemo na žaru in ponudimo s kruhom in solato.