Široki rezanci z rikoto in listnatim ohrovtom
Sestavine za 4 osebe:
300 g širokih rezancev
200 g listnatega ohrovta
3 žlice olivnega olja
1 rdeč feferon
2 stroka česna
4 mlade čebule
12 g sveže bazilike
125 g rikote
1 žlica pinjol
sol, poper
Preberite tudi: Pripravite slastne bučne njoke. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pinjole popražimo v ponvi brez maščobe. Široke rezance skuhamo v vreli slani vodi in po šestih minutah dodamo za tri minute ohrovt.
2. Mlado čebulo očistimo in na tanko narežemo. Feferon prerežemo na pol, odstranimo semena in sesekljamo. Česen olupimo in prav tako sesekljamo. Na olju najprej popražimo česen in feferon, potem dodamo še čebulo.
3. Kuhane rezance z ohrovtom odcedimo in vrnemo v lonec. Vmešamo česen s feferonom in čebulo ter večino bazilike. Nazadnje dodamo rikoto.
4. Razdelimo na krožnike, potresemo s pinjolami, baziliko in poprom.