Za 10 tortic
Priprava: 45 minut
Pečenje: 20 minut
Ohlajanje: 2 uri
Sestavine: 100 g moke, 25 g grenkega kakava v prahu, 1 ½ žličke pecilnega praška, 1 jajce, 100 g sladkorja, 150 g kostanjeve kreme (glej recept!), 50 g margarine, 100 g mlečne čokolade, 100 g temne čokolade (s 70 % kakava), 125 ml sladke smetane, 1 strok vanilje, 1 ščepec soli, čokolada za okras, sladkor v prahu.
Preberite tudi: Pripravite slastne bučne njoke. Kliknite TUKAJ!
Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Moko zmešamo s kakavom in pecilnim praškom. Jajce in sladkor 5 minut kremasto stepamo, potem dodamo 50 g kostanjeve kreme in margarino ter po korakih še moko in 100 ml vode. Testo vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Sega naj centimeter visoko. Pečemo 20 minut. Ko se biskvit ohladi, izrežemo z modelčkom od 8 do 10 krogcev s premerom 5 cm. Obe vrsti čokolade narežemo. Zavremo smetano s sredico vaniljevega stroka, solimo. Posodo odstavimo, dodamo čokolado in 100 g kostanjeve kreme ter mešamo toliko časa, da se čokolada stopi. Kremo shranimo na hladno za dve uri. Ohlajeno še enkrat premešamo, potem jo damo v brizgalno vrečko in nabrizgamo na biskvitno podlago. Okrasimo s čokoladnimi oblanci in potresemo s sladkorjem v prahu.
Kostanjeva krema
Za 10 porcij
Priprava: 40 minut
Ohlajanje: 3 ure
Sestavine: 400 g kuhanih maronov, 300 ml mleka, ½ zavojčka vaniljevega sladkorja, 1 strok vanilje, 1 žlica ruma, 30 g masla, 30 g sladkorja v prahu.
Priprava: Marone stresemo v lonec skupaj z vaniljevim sladkorjem in sredico vaniljevega stroka, prilijemo mleko in rum ter kuhamo 20–25 minut, da tekočina izpari. Vmes ves čas mešamo. Kremo pretlačimo s tlačilko za krompir in jo postavimo v hladilnik. Maslo s sladkorjem v prahu kremasto stepemo in dodamo kostanjevi kremi. To še za 2–3 ure postavimo v hladilnik.