Zanimivosti

S kruhom pomazano: enolončnica s kruhovimi cmoki in cimetom

S.M., Maja
22. 10. 2018, 11.01
Deli članek:

Goveje meso je kljub občasnemu zmanjšanju priljubljenosti zaradi tega ali onega zdravstvenega priporočila in konkurence preostalih vrst mesa še vedno zelo cenjeno. Najbrž tudi zato, ker je govedine veliko vrst in vsak lahko najde nekaj po svojem okusu.

Revija Zarja
Enolončnica s kruhovimi cmoki

Enolončnica s kruhovimi cmoki in cimetom

Za 4 osebe

Priprava: 1 ura

Sestavine: 400 g mlade govedine za zrezke, 200 g mladega korenčka, 2 krompirja, 2 čebuli, 3 stebla zelene, 3 žlice paradižnikove mezge, 1 l jušne osnove, žlička cimeta, olje, sol, poper, lovorov list, šopek svežih zelišč (timijan, majaron, origano)

Preberite tudi: To je vrhunski recept za sočne goveje zrezke! Kliknite TUKAJ!

Priprava: Čebulo nasekljamo in v posodi na olju popražimo, nato dodamo koščke govedine, ki jo prav tako popražimo, da se na površini zapeče. Dodamo še vse preostale sestavine: koščke korenčka in krompirja, stebel zelene in zeliščni šopek. Začinimo in dodamo žličko cimeta. Kuhamo 50 minut na zmerni temperaturi, da se meso zmehča. Jed postrežemo z vnaprej pripravljenimi kruhovimi cmoki.