Za 12–14 kosov
Priprava: 80 minut
Pečenje: 25 minut
Sestavine: 2 kutini (približno 300 g), 90 g sladkorja, 1/2 žličke sveže nastrganega ingverja, 1 zavoj vaniljevega sladkorja, 200 ml jabolčnega soka, 2–3 žlice škroba, 40 g vaniljevega pudinga v prahu, 90 g čokolade z lešnikovo kremo, 420 ml mleka, 180 g zmehčanega masla, 1 ščepec soli, 1 žlička sladkorja, 150 g moke, 4 jajca, 2 rumenjaka, maščoba za pekač.
Preberite tudi: Prastara jed, ki da energijo za ves dan! Kliknite TUKAJ!
Priprava: Kutini olupimo, jima odstranimo pečke in ju narežemo na koščke. Stresemo jih v lonec skupaj s 50 g sladkorja, nastrganim ingverjem, vaniljevim sladkorjem in jabolčnim sokom ter v pokriti posodi dušimo 15–20 minut. Odstavimo, vmešamo škrob in počakamo, da se ohladi. Za kremo zavremo 275 ml mleka, 25 ml mleka pa do gladkega zmešamo s 40 g sladkorja, pudingom v prahu in rumenjakoma. Mešanico prilijemo vrelemu mleku in med mešanjem kuhljamo dve minuti. Čokolado narežemo na koščke in stresemo h kremi. Maso vlijemo v plastično posodo, pokrijemo s prozorno folijo in postavimo na hladno. Z mešalnikom hladno kremo dobro premešamo, dodamo 120 g masla in stepamo še šest minut. Za testo odmerimo 120 ml vode in ji dodamo 120 ml mleka, potem pa zavremo s 60 g masla, ščepcem soli in žličko sladkorja. Z leseno kuhalnico vmešamo moko, segrevamo in mešamo toliko časa, da dobimo gladko (paljeno) testo. Prestavimo ga v skledo in počakamo nekaj minut, potem med mešanjem z električnim mešalnikom dodamo jajca. Pečico ogrejemo na 200 stopinj in obložimo pekač s papirjem za peko. Testo napolnimo v dresirno vrečko in nabrizgamo kupčke na dno pekača. Pečemo 20–25 minut. Pečene princeske prerežemo na pol, napolnimo s kremo in kutinami ter ponudimo.