Koščki govedine, zaviti v slanino
Za 4 osebe

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Priprava: 30 minut
Sestavine: 400 g govedine za pečenko, 100 g tankih rezin slanine, olje, sol, poper, mešanica vloženega popra v slanici, šopek svežega timijana, košček masla.
To je vrhunski recept za sočne goveje zrezke. Kliknite TUKAJ!
Priprava: Kos govedine za pečenko (medaljoni ali roastbeef), ki je debel vsaj centimeter in pol, narežemo na manjše kose. Vsakega zavijemo v rezino slanine, ki jo pritrdimo z zobotrebcem. Na vročem olju popražimo koščke z vseh strani, da se meso zapeče in slanina nekoliko raztopi. V ponev dodamo timijan, vloženi poper in maslo ter z omako, ki nastane pri pečenju, pokapljamo mesne zvitke. Postrežemo vroče z zelenjavnimi prilogami.