Zanimivosti

Za gurmane: koščki govedine, zaviti v slanino

S. M., Zarja
23. 10. 2018, 11.01
Deli članek:

Kako pripraviti slastne koščke govedine? Izveste v spodnjem prispevku!

Revija Zarja
Koščki govedine v slanini

Koščki govedine, zaviti v slanino

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 400 g govedine za pečenko, 100 g tankih rezin slanine, olje, sol, poper, mešanica vloženega popra v slanici, šopek svežega timijana, košček masla.

To je vrhunski recept za sočne goveje zrezke. Kliknite TUKAJ!

Priprava: Kos govedine za pečenko (medaljoni ali roastbeef), ki je debel vsaj centimeter in pol, narežemo na manjše kose. Vsakega zavijemo v rezino slanine, ki jo pritrdimo z zobotrebcem. Na vročem olju popražimo koščke z vseh strani, da se meso zapeče in slanina nekoliko raztopi. V ponev dodamo timijan, vloženi poper in maslo ter z omako, ki nastane pri pečenju, pokapljamo mesne zvitke. Postrežemo vroče z zelenjavnimi prilogami.