Bučni njoki
120 minut
Sestavine za 4 osebe:
600 g krompirja
300 g buče hokaido
3 žlice olivnega olja
100 g koruzne moke
3 rumenjaki
40 g krušnih drobtin
sol, muškatni orešček
1 žlica masla
2 šalotki
1 kozarec zelenega pesta
Preberite tudi: Vsakič drugačne palačinke. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Krompir skuhamo, olupimo in narežemo na kose. Bučo prerežemo, ji odstranimo semena in meso prav tako narežemo na kose.
2. Zmešamo kose krompirja in buče, jih zmešamo z žlico olivnega olja in stresemo v pekač. Pekač nepredušno pokrijemo s pomočjo alu folije in dušimo eno uro.
3. Šalotko olupimo in sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in maslo, popražimo šalotko. Odstavimo.
4. Pekač vzamemo iz pečice, odstranimo folijo in še vročo zelenjavo pretlačimo v pire. Dodamo rumenjake, moko in drobtine, solimo, potresemo s sveže naribanim muškatnim oreščkom in zgnetemo v testo.
5. Iz testa oblikujemo 3–4 zvitke s poldrugim centimetrom premera. Narežemo njoke, jih z vilicami na rahlo potlačimo in skuhamo v vreli slani vodi.
6. Ko priplavajo na površje, so kuhani. S penovko jih poberemo iz vode in stresemo v ponev k šalotki. Pregrejemo in premešamo, potem pa postrežemo s pestom.
Ideja
Njoke lahko izboljšamo tudi tako, da jih potresemo s parmezanom in koščki paradižnika.