Fižol z mesom
Sestavine za 6 oseb:
1 čebula
2 stroka česna
2 vejici origana
1 rdeč feferon
1 konzerva (425 g) rdečega fižola
1 konzerva (425 g) koruze
2 žlici olivnega olja
1 kg mletega govejega mesa
2 žlički kajenskega popra
2 žlički mlete kumine
3 žlice paradižnikove mezge
800 g pelatov
250 ml goveje juhe
1 pest črnih oliv
sol
Preberite tudi: Brusnična marmelada s hruškami. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Origano osmukamo, feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Fižol in koruzo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.
2. V loncu segrejemo olje in na njem popražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso in med stalnim mešanjem pražimo. Dodamo še feferon, kajenski poper, kumino, origano in mezgo.
3. Pelate pretlačimo z vilicami ali pa jih preprosto ukašimo. Dodamo mesu in zalijemo z juho. Kuhljamo eno uro in pogosto premešamo. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo fižol in koruzo. Solimo, popramo.
4. Črne olive narežemo in jih skupaj s kislo smetano nazadnje dodamo v lonec.