Zanimivosti

Naj zadiši po slastni enolončnici!

M. S., Maja
12. 10. 2018, 11.01
Deli članek:

Jesen na naše mize prikliče izdatnejše jedi, ki nas ogrejejo in okrepčajo. Poletne solatke in hladne juhe so se z jedilnikov poslovile za vsaj pol leta, saj nam zdaj dišijo enolončnice, pečeno meso, testenine s krepkimi omakami.

Precon
Fižol z mesom

Fižol z mesom

Sestavine za 6 oseb:
1 čebula
2 stroka česna
2 vejici origana
1 rdeč feferon
1 konzerva (425 g) rdečega fižola
1 konzerva (425 g) koruze
2 žlici olivnega olja
1 kg mletega govejega mesa
2 žlički kajenskega popra
2 žlički mlete kumine
3 žlice paradižnikove mezge
800 g pelatov
250 ml goveje juhe
1 pest črnih oliv
sol

Preberite tudi: Brusnična marmelada s hruškami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Origano osmukamo, feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Fižol in koruzo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.

2. V loncu segrejemo olje in na njem popražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso in med stalnim mešanjem pražimo. Dodamo še feferon, kajenski poper, kumino, origano in mezgo.

3. Pelate pretlačimo z vilicami ali pa jih preprosto ukašimo. Dodamo mesu in zalijemo z juho. Kuhljamo eno uro in pogosto premešamo. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo fižol in koruzo. Solimo, popramo.

4. Črne olive narežemo in jih skupaj s kislo smetano nazadnje dodamo v lonec.