Zanimivosti

Maslena buča s pehtranom

M. S., Maja
3. 10. 2018, 11.01
Deli članek:

V okusu maslenk ali buč hokaido lahko uživamo še dolgo v jesen, če jih pripravimo po našem receptu in postrežemo kot prilogo, na primer s krompirjevimi ocvrtki in kočarskim sirom.

Revija Maja
Vložene buče

Sestavine za 1 kozarček:
200 g maslene buče
2 žlici olja grozdnih pešk
50 g bele čebule
20 g gorčičnih semen
¼ stroka česna
40 ml rdečega vinskega kisa
100 ml suhega belega vina
6 žlic javorovega sirupa
nekaj listkov pehtrana
drobno mleta morska sol

Preberite tudi: Jesenske sadne sladice. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Oboje na olju popražimo in pazimo, da ne porjavi.

2. Zalijemo s kisom, malce povremo, potem dodamo še vino in kuhljamo minuto.

3. V ponev stresemo gorčična semena, prilijemo javorov sirup in solimo.

4. Bučo olupimo in meso narežemo na manjše koščke. Stresemo jih v ponev in nazadnje dodamo še pehtran.

5. Tako pripravljeno bučno mešanico takoj nalijemo v kozarček in neprepustno zapremo.