Sestavine za 1 kozarček:
200 g maslene buče
2 žlici olja grozdnih pešk
50 g bele čebule
20 g gorčičnih semen
¼ stroka česna
40 ml rdečega vinskega kisa
100 ml suhega belega vina
6 žlic javorovega sirupa
nekaj listkov pehtrana
drobno mleta morska sol
Preberite tudi: Jesenske sadne sladice. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Oboje na olju popražimo in pazimo, da ne porjavi.

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
2. Zalijemo s kisom, malce povremo, potem dodamo še vino in kuhljamo minuto.
3. V ponev stresemo gorčična semena, prilijemo javorov sirup in solimo.
4. Bučo olupimo in meso narežemo na manjše koščke. Stresemo jih v ponev in nazadnje dodamo še pehtran.
5. Tako pripravljeno bučno mešanico takoj nalijemo v kozarček in neprepustno zapremo.