Sestavine za okrogel pekač (premera 24-26 cm):
Za biskvit:
3 jajca
100 g sladkorja
50 g moke
50 g koruznega zdroba
12 g vaniljevega pudinga v prahu
½ žličke pecilnega praška
Prva plast nadeva:
150 g jogurta z višnjami
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
rdeča živilska barva
Druga plast nadeva:
150 g jogurta z mangom
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
oranžna živilska barva
Tretja plast nadeva:
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
modra živilska barva
Četrta plast nadeva:
150 g jogurta z jagodami
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
roza živilska barva
Peta plast nadeva:
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
zelena živilska barva
Šesta plast nadeva:
150 g jogurta z malinami
200 g navadnega jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
100 g sladke smetane
4 lističi želatine
roza živilska barva
Preberite tudi: Jesenske sadne sladice. Kliknite TUKAJ!
Za okras:
100 g barvitih jedilnih konfetov
Priprava:
1. Za pripravo biskvita ločimo rumenjake od beljakov in slednje stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem počasi dodajamo sladkor. Vmešamo rumenjake. Posebej zmešamo moko, škrob, puding, pecilni prašek in presejemo v sneg.
2. Testo zlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo od 20 do 15 minut na 175 stopinjah.
3. Pečen biskvit razpolovimo in spodnji del položimo v model s snemljivim robom.
4. Za prvi nadev želatino namočimo v hladno vodo. Sadni jogurt zmešamo z navadnim. Smetano stepemo. Nekaj jogurtove kreme odmerimo v lonček, dodamo ožeto želatino, z metlico premešamo in segrevamo toliko časa, da se želatina stopi. To dodamo mešanici jogurtov in postavimo v hladilnik za tri minute. Potem kremi dodamo še stepeno smetano in nekaj kapljic živilske barve. S kremo namažemo biskvit, pokrijemo s prozorno folijo in odložimo v hladilnik najmanj za eno uro.
5. Prav tako kot prvi nadev pripravimo tudi vse ostale. Torto čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan jo okrasimo.