Klasični ameriški burger
Sestavine za 4 osebe:
1 majhna čebula
400 g mletega govejega mesa
½ žličke soli
¼ žličke popra
15 g drobtin
½ stekleničke dimljene omake za žar
½ kumare
1 rdeča čebula
2 paradižnika
1 glavica solate romana
4 bombetke
Preberite tudi: Njoki s papriko. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Čebulo olupimo in sesekljamo. Dodamo jo mletemu mesu, ki ga solimo, popramo in mu dodamo dobri dve žlici omake za žar. Oblikujemo štiri polpete in jih spečemo na žaru.
2. Kumaro in rdečo čebulo olupimo ter narežemo na rezine. Tudi paradižnika narežemo na rezine. Solato umijemo in ločimo na listke. Bombetke razpolovimo in popečemo na žaru.
3. Na spodnji del bombetk položimo solato, polpet, omako, rezine čebule, kumare in paradižnika. Pokrijemo z vrhnjim delom bombetke in ponudimo.
Kako pečemo meso na žaru?
Mesne polpetke pečemo na visoki temperaturi najprej dve minuti na vsaki strani, potem pa na nižji temperaturi pečemo še od dve do tri minute (za srednje pečen burger) ali od pet do šest minut (za dobro pečen burger).