Zanimivosti

Pečene polnjene breskve

M. S., Maja
20. 9. 2018, 16.01
Deli članek:

Breskve so sadje, ki ga želimo vključiti v številne sladice. Med slednjimi je tudi cesarski praženec, pa zloženke in tortice. Odlično se ujamejo z mandlji in zato jih z njimi polnimo in zapečemo v pečici.

Revija Maja
Pečene polnjene breskve

Pečene polnjene breskve

40 min
310 kalorij

Sestavine za 4 osebe:
4 breskve
nastrgana lupina ½ pomaranče
50 g masla
50 g sladkorja
1 jajce
50 g mletih mandljev
1 žlica mandljev v lističih
2 žlici mandljevega likerja

Preberite tudi: To je vrhunski recept, ki bo izboljšal vaše testenine! Kliknite TUKAJ!  

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 190 stopinj. Breskve razpolovimo, odstranimo koščice in s prerezano stranjo navzgor polovičke zložimo v pekač.

2. Maslu dodamo pomarančno lupino in stepamo s sladkorjem v kremasto zmes. Dodamo jajce in mlete mandlje. Zmes z žlico naložimo v polovičke breskev, potresemo z mandlji in polijemo s likerjem.

3. Pečemo od 20 do 25 minut, da se breskve zmehčajo in nadev zapeče. Postrežemo hladno ali toplo s kepico sladoleda.