Zanimivosti

Iz babičine kuhinje: njoki s papriko

M. S., Maja
20. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Kosilo v službi ali zgodnja večerja doma, pripravljena iz kakovostnih sestavin, je zagotovo naložba v naše zdravje.

Revija Maja
Njoki s papriko

Njoki s papriko

Sestavine za 4 osebe:
450 g krompirja
morska sol
70 g bazilike
230 g moke
10 g škroba

Za omako:
1 rdeča paprika
3 stroki česna
250 g češnjevega paradižnika
4 žlice olivnega olja
150 ml sojine smetane
morska sol, poper

Preberite tudi: To je vrhunski recept, ki bo izboljšal vaše testenine! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Krompir skuhamo v slani vodi. Medtem osmukamo baziliko in jo sesekljamo.

2. Krompir odcedimo, malce počakamo, da se ohladi, olupimo in pretlačimo. Zmešamo z moko, soljo in škrobom v testo. Pustimo ga pet minut počivati.

3. Za omako papriko razpolovimo in ji odstranimo semena. Narežemo jo na večje kose. Česen olupimo in narežemo na rezine. Paradižnik razpolovimo.

4. V posodi segrejemo olje in popečemo papriko in česen. Ves čas mešamo. Dodamo paradižnik in kuhljamo še tri minute. Ukašimo s smetano, solimo, popramo.

5. Testo oblikujemo v palico in narežemo na 1 cm dolge njoke. Skuhamo jih v slani vodi in postrežemo s paprično omako.