Paprika s pomako
Sestavine za 2 osebi:
3 oranžne paprike
1 majhna rdeča čebula
½ rdečega feferona
200 g češnjevega paradižnika
1 šopek peteršilja
1 limeta
2 žlički olivnega olja
80 g nastrganega sira
2 žlici kisle smetane
omaka guakamole
Preberite tudi: Zloženke s poletno zelenjavo. Kliknite TUKAJ!
Začimbna mešanica:
½ žličke rjavega sladkorja

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
½ žličke kumine
¼ žličke dimljene rdeče mlete paprike
¼ žličke česna v granulah
¼ žličke čilija v prahu
¼ žličke kajenskega popra
¼ žličke soli
Priprava:
Papriko narežemo na trikotnike, odstranimo peclje in semena. Limeto razpolovimo. Eni polovici iztisnemo sok, drugo narežemo na dva krhlja.
V majhni skodelici zmešamo vse sestavine začimbne mešanice. Trikotnike paprike namažemo z dvema žličkama olja in potresemo z začimbno mešanico. Položimo jih v pekač in pečemo od 6 do 8 minut v pečici (funkcija žar). Vzamemo iz pečice in potresemo s sirom. Za kratek čas spet položimo v pečico, da se sir stopi.
Za pomako zmešamo sesekljan paradižnik, sesekljano čebulo, sesekljan peteršilj, feferon in limetin sok. Solimo, popramo.
Paprike postrežemo s pomako, kislo smetano in omako guakamole. Okrasimo s krhljema limete.