Zanimivosti

Paprika s pomako za nedeljsko zabavo

M. S., Maja
17. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Kdo si želi poleti stati uro in več za štedilnikom med pripravo jedi? Vročina nam vzbuja tek po lažjih, predvsem pa hitro pripravljenih jedeh, zato je pol ure skorajda največ, kolikor zdržimo v kuhinji.

Revija Maja
Paprika s pomako

Paprika s pomako

Sestavine za 2 osebi:

3 oranžne paprike
1 majhna rdeča čebula
½ rdečega feferona
200 g češnjevega paradižnika
1 šopek peteršilja
1 limeta
2 žlički olivnega olja
80 g nastrganega sira
2 žlici kisle smetane
omaka guakamole

Preberite tudi: Zloženke s poletno zelenjavo. Kliknite TUKAJ!

Začimbna mešanica:

½ žličke rjavega sladkorja
½ žličke kumine
¼ žličke dimljene rdeče mlete paprike
¼ žličke česna v granulah
¼ žličke čilija v prahu
¼ žličke kajenskega popra
¼ žličke soli

Priprava:

Papriko narežemo na trikotnike, odstranimo peclje in semena. Limeto razpolovimo. Eni polovici iztisnemo sok, drugo narežemo na dva krhlja.

V majhni skodelici zmešamo vse sestavine začimbne mešanice. Trikotnike paprike namažemo z dvema žličkama olja in potresemo z začimbno mešanico. Položimo jih v pekač in pečemo od 6 do 8 minut v pečici (funkcija žar). Vzamemo iz pečice in potresemo s sirom. Za kratek čas spet položimo v pečico, da se sir stopi.

Za pomako zmešamo sesekljan paradižnik, sesekljano čebulo, sesekljan peteršilj, feferon in limetin sok. Solimo, popramo.

Paprike postrežemo s pomako, kislo smetano in omako guakamole. Okrasimo s krhljema limete.