Za otroke: ocvrte rezine salame s solato
Sestavine za 4 osebe:
600 g piščančje klobase
2 jajci
150 g drobtin
80 g moke
20 g masla
500 g špagetov
40 g naribanega parmezana
1 kozarček vloženih posušenih paradižnikov
100 g rukole
1 ščepec zeliščne soli
sol, poper
Priprava:
Klobaso narežemo na debelejše rezine. Jajci razžvrkljamo, solimo, popramo. Rezine klobase povaljamo najprej v moki, potem v jajcih in nazadnje v drobtinah. V ponvi segrejemo maslo in ocvremo rezine klobase.
Preberite tudi: Naj bo zajtrk med počitnicami nekaj posebnega. Kliknite TUKAJ!
Za solato skuhamo špagete v slani vodi. Paradižnik na drobno zrežemo, potresemo z zeliščno soljo. Rukolo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.
Kuhane špagete odcedimo in jim takoj dodamo paradižnik, rukolo in sir. Vmešamo tudi olivno olje. Solimo, popramo in ponudimo z rezinami klobase.