Zanimivosti

Na mizi v pol ure!

M. S., Maja
16. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Kdo si želi poleti stati uro in več za štedilnikom med pripravo kosila? Vročina nam vzbuja tek po lažjih, predvsem pa hitro pripravljenih jedeh, zato je pol ure skorajda največ, kolikor zdržimo v kuhinji.

Revija Maja
Ocvrte rezine salame

Za otroke: ocvrte rezine salame s solato

Sestavine za 4 osebe: 

600 g piščančje klobase 

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba


2 jajci 
150 g drobtin 
80 g moke 
20 g masla 
500 g špagetov 
40 g naribanega parmezana 
1 kozarček vloženih posušenih paradižnikov 
100 g rukole 
1 ščepec zeliščne soli 
sol, poper 

Priprava:

Klobaso narežemo na debelejše rezine. Jajci razžvrkljamo, solimo, popramo. Rezine klobase povaljamo najprej v moki, potem v jajcih in nazadnje v drobtinah. V ponvi segrejemo maslo in ocvremo rezine klobase.

Preberite tudi: Naj bo zajtrk med počitnicami nekaj posebnega. Kliknite TUKAJ!

Za solato skuhamo špagete v slani vodi. Paradižnik na drobno zrežemo, potresemo z zeliščno soljo. Rukolo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.

Kuhane špagete odcedimo in jim takoj dodamo paradižnik, rukolo in sir. Vmešamo tudi olivno olje. Solimo, popramo in ponudimo z rezinami klobase.

Zanimivosti

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne

tek na smuceh
Tek na smučeh

Priljubljena zimska aktivnost, ki požene kri po žilah