Zanimivosti

Na mizi v pol ure!

M. S., Maja
16. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Kdo si želi poleti stati uro in več za štedilnikom med pripravo kosila? Vročina nam vzbuja tek po lažjih, predvsem pa hitro pripravljenih jedeh, zato je pol ure skorajda največ, kolikor zdržimo v kuhinji.

Revija Maja
Ocvrte rezine salame

Za otroke: ocvrte rezine salame s solato

Sestavine za 4 osebe: 

600 g piščančje klobase 
2 jajci 
150 g drobtin 
80 g moke 
20 g masla 
500 g špagetov 
40 g naribanega parmezana 
1 kozarček vloženih posušenih paradižnikov 
100 g rukole 
1 ščepec zeliščne soli 
sol, poper 

Priprava:

Klobaso narežemo na debelejše rezine. Jajci razžvrkljamo, solimo, popramo. Rezine klobase povaljamo najprej v moki, potem v jajcih in nazadnje v drobtinah. V ponvi segrejemo maslo in ocvremo rezine klobase.

Preberite tudi: Naj bo zajtrk med počitnicami nekaj posebnega. Kliknite TUKAJ!

Za solato skuhamo špagete v slani vodi. Paradižnik na drobno zrežemo, potresemo z zeliščno soljo. Rukolo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.

Kuhane špagete odcedimo in jim takoj dodamo paradižnik, rukolo in sir. Vmešamo tudi olivno olje. Solimo, popramo in ponudimo z rezinami klobase.