Poletna solata
Rosvita Pesek, ki je navdušena kuharica, nam je zaupala recept za okusno solato za vroče poletne dni, ko popoldne le redkokateri obrok osveži bolje. »Recept od vekomaj, pa še vedno enkraten,« se smeje voditeljica.
Sestavine:
rukola
paradižnik
kumare
paprika
mlada čebula
sir feta
balzamični kis
olje
sol
črne olive
bazilika
origano
rožmarin
Preberite tudi: Okusne jedi za starejše ljudi. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
Na pladenj na tanko naložite rukolo. Narežite sestavine za solato: paradižnik, kumare, papriko in stebelca mlade čebule (zelenjava naj bo hladna). Na vrh z manjšo žlico na grobo nadrobite kar precej grške fete, prelijte z balzamičnim kisom, zelo skopuško dodajte olje (olivno ali bučno, po kapljicah), solite, čez posujte dve žlici črnih oliv, po vrhu bogato natrgajte baziliko in origano (če ni svežega, je lahko tudi posušen), dodajte še malo rožmarina in solata je pripravljena. Rosvita predlaga, da si privoščite še, da na koncu popivnate ostanek začimb s koščkom belega kruha. Brez slabe vesti!