Zdrav zmešanček
20 minut + 2 uri v hladilniku
Sestavine za 4 majhne kozarce:
250 g borovnic
3 žlice želirnega sladkorja (brez kuhanja)
2 žlici alge spirulina v prahu
150 g grškega jogurta
150 g navadnega jogurta (3,5 % mlečne maščobe)
300 ml polnomastnega mleka
Preberite tudi: Palačinke z mesnim nadevom za božansko kosilo. Kliknite TUKAJ!
Za krokant:
2 žlici sladkorja
1 žlička masla
2 žlici nesoljenih pistacij
2 žlici zdrobljenih kakavovih zrn (cacao nibs)
morska sol
nekaj olja
Priprava:
1. Za krokant sladkor stresemo v ponev z dvema žlicama vode in segrevamo toliko časa, da sladkor karamelizira. Dodamo maslo, na grobo zrezane pistacije in kakavova zrna. Pražimo minuto, potem pa stresemo na naoljen krožnik in počakamo, da se ohladi. Potem krokant narežemo in rahlo solimo.
2. Borovnice odmrznemo in odmerimo 200 g. Dodamo jim želirni sladkor in alge ter z mešalnikom mešamo dve minuti. Če je mogoče, za dve uri postavimo v hladilnik. Potem dodamo 200 ml mleka.
3. Posebej zmešamo oba jogurta in preostalo mleko. Z dvema lijakoma nalijemo istočasno v kozarce borovničevo in jogurtovo zmes, da dobimo marmoriran vzorec.
4. Okrasimo s krokantom in preostalimi borovnicami.