Makaroni s sirom
Sestavine za 4 osebe:
50 g masla
200 g šalotk
1-3 rdeči feferoni
1 žlica moke
400 g makaronov
1 l mleka
250 ml vode
sol, poper
1-2 žlički dijonske gorčice
250-300 g zrelega aromatičnega sira (npr. čedar)
Preberite tudi: Okusne in lahke jedi na hitro. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Šalotke olupimo in sesekljamo. Feferonom odstranimo semena in jih sesekljamo. Maslo stopimo v loncu in dodamo šalotko. Pražimo 15 minut na šibkem ognju, da ne porjavi.
2. Dodamo feferone, premešamo, čez minuto vmešamo še moko. Vse dobro povežemo.
3. V lonec stresemo makarone, prilijemo mleko in vodo. Solimo, popramo, vmešamo gorčico. Zavremo in potem zmanjšamo ogenj ter kuhljamo od 12 do 15 minut. Vmes večkrat premešamo.
4. Ko se testenine skuhajo in omaka zgosti, odstavimo in obvezno počakamo pet minut. Potresemo z naribanim sirom, dobro premešamo in takoj postrežemo.