Zanimivosti

Za prste obliznit': dunajski zrezek s kumarično solato

M. S., Maja
7. 8. 2018, 11.01
Posodobljeno: 8. 8. 2018, 07.52
Deli članek:

Med počitnicami se lahko (večji) otroci izurijo tudi v veščini kuhanja. Tako bo staršem prihranjen odgovor na tisti večni »kaj bo jutri za kosilo«, na jedilniku pa bodo jedi, ki mladini resnično teknejo. Kaj bo torej na krožniku danes?

Revija Maja

Dunajski zrezek s kumarično solato

Sestavine za 4 osebe:
8 telečjih zrezkov po 80 g
2 šalotki
2 kumari
240 g masla
sol
2 žlici medu
160 g koruznih kosmičev
2 jajci
moka

Preberite tudi: Morska hrana po dalmatinsko. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Šalotki olupimo in sesekljamo. Kumari olupimo, po dolgem razpolovimo in z žličko odstranimo semena. Narežemo na grižljaje.

2. V ponvi segrejemo 30 g masla in popražimo šalotko. Dodamo koščke kumar, solimo in na hitro podušimo. Dodamo še med, posodo pokrijemo in dušimo 5 minut. Odstavimo z ognja.

3. Koruzne kosmiče stresemo v vrečko in jih z valjarjem zdrobimo na grobe drobtine. Jajci razžvrkljamo na krožniku. Zrezke povaljamo v moki, jajcih in drobtinah. S prsti panado rahlo potlačimo, da se bolj prime mesa.

4. Zrezke spečemo na preostalem maslu, približno tri minute na vsaki strani.

5. Pečene zrezke solimo in ponudimo s kumarično solato.