Dunajski zrezek s kumarično solato
Sestavine za 4 osebe:
8 telečjih zrezkov po 80 g
2 šalotki
2 kumari
240 g masla
sol
2 žlici medu
160 g koruznih kosmičev
2 jajci
moka
Preberite tudi: Morska hrana po dalmatinsko. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Šalotki olupimo in sesekljamo. Kumari olupimo, po dolgem razpolovimo in z žličko odstranimo semena. Narežemo na grižljaje.
2. V ponvi segrejemo 30 g masla in popražimo šalotko. Dodamo koščke kumar, solimo in na hitro podušimo. Dodamo še med, posodo pokrijemo in dušimo 5 minut. Odstavimo z ognja.
3. Koruzne kosmiče stresemo v vrečko in jih z valjarjem zdrobimo na grobe drobtine. Jajci razžvrkljamo na krožniku. Zrezke povaljamo v moki, jajcih in drobtinah. S prsti panado rahlo potlačimo, da se bolj prime mesa.
4. Zrezke spečemo na preostalem maslu, približno tri minute na vsaki strani.
5. Pečene zrezke solimo in ponudimo s kumarično solato.