Zanimivosti

Poletno kosilo brez pregrehe: piščančja solata z arašidovim prelivom

Revija Maja
15. 7. 2018, 11.00
Deli članek:

Lahka in osvežujoča solata bo lahek obrok v vročih dneh, brez obsežne uporabe štedilnik.

Revija Maja

Čas priprave: 30 minut

Sestavine za 4 osebe:

3 jajca

150 g kalčkov

120 g mešane zelene solate

1 kumara

1 šopek mlade čebule

2 piščančja fileja brez kože

2 žlici olja

Za preliv:

3 žlice olivnega olja

2 žlici riževega kisa

1 žlica arašidovega masla

1 žlica neslanih arašidov

2 žlici sojine omake

2 žlici čilijeve omake

2 žlici sesekljanega peteršilja

Sok ½ limete

Priprava:

1. Meso spečemo na olju. Jajca v trdo skuhamo. Kuhana olupimo in razpolovimo.

2. Kalčke za minuto potopimo v vrelo vodo, odcedimo in odložimo.

3. Arašide na grobo sesekljamo. Vse sestavine za preliv stresemo v kozarček s pokrovom, zapremo, dobro pretresemo.

4. Kumaro narežemo na rezine in jih skušaj s solato stresemo v skledo. Dodamo še obročke mlade čebule, natrganega pečenega piščanca in jajca. Prelijemo s polovico preliva in premešamo.

5. Preostali preliv ponudimo posebej, v skodelici. 

Preberite tudi: Orientalsko kosilo - poletni kuskus. Kliknite TUKAJ!