Čas priprave: 30 minut
Sestavine za 4 osebe:
3 jajca
150 g kalčkov
120 g mešane zelene solate
1 kumara
1 šopek mlade čebule
2 piščančja fileja brez kože
2 žlici olja
Za preliv:
3 žlice olivnega olja
2 žlici riževega kisa
1 žlica arašidovega masla
1 žlica neslanih arašidov
2 žlici sojine omake
2 žlici čilijeve omake
2 žlici sesekljanega peteršilja
Sok ½ limete
Priprava:
1. Meso spečemo na olju. Jajca v trdo skuhamo. Kuhana olupimo in razpolovimo.
2. Kalčke za minuto potopimo v vrelo vodo, odcedimo in odložimo.
3. Arašide na grobo sesekljamo. Vse sestavine za preliv stresemo v kozarček s pokrovom, zapremo, dobro pretresemo.
4. Kumaro narežemo na rezine in jih skušaj s solato stresemo v skledo. Dodamo še obročke mlade čebule, natrganega pečenega piščanca in jajca. Prelijemo s polovico preliva in premešamo.
5. Preostali preliv ponudimo posebej, v skodelici.