Sestavine za 2 osebi:
2 piščančja fileja
1 žlica začimbne mešanice KOTÁNYI za žar perutnina
4 žlice olivnega olja
25 g orehovih jedrc
70 g kvinoje
2 jabolki
sol, poper
200 g jagod
75 g vodne kreše
1 žlica balzamičnega kisa
1 žlica rdečega popra
Priprava:
1. Začimbno mešanico Kotányi za žar perutnina zmešamo z dvema žlicama olivnega olja in s tem natremo piščančja fileja. Popečemo ju v ponvi na obeh straneh. Začimbno mešanico za žar perutnina, zmešamo z oljčnim oljem in natremo piščančje fileje. Popečemo po obeh straneh.
2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. V pekač stresemo orehova jedrca in jih za 5 minut položimo v pečico.
3. Po navodilih na embalaži pripravimo kvinojo. Kuhano stresemo v cedilo in zalijemo z mrzlo vodo. Odcedimo.
4. Za preliv zmešamo dve žlici olivnega olja, kis in v možnarju zdrobljen rdeči poper z malce soli.
5. Jabolki narežemo na rezine in jih pokapljamo z malce preliva, da ne potemnijo.
6. Jagode umijemo in narežemo na rezine. Tudi meso narežemo na grižljaje.
7. Z rokami zmešamo krešo in kvinojo, dodamo žlico preliva, položimo na dva krožnika ali v dva steklena kozarčka s pokrovom. Dodamo jabolčne rezine, jagode, orehe in koščke piščanca. Pokapljamo s preostalim prelivom in postrežemo.