Zanimivosti

Za prste obliznit': beljakova rulada z malinami

M. S., Maja
25. 6. 2018, 16.01
Deli članek:

Le kdo bi se lahko uprl sočni beljakovi ruladi z malinami. Tako pripravljena gre še posebej v slast!

Revija Maja

Beljakova rulada z malinami

90 min

Sestavine za 8 oseb:

Za sneg:
4 beljaki
250 g sladkorja v prahu
1 žlička vaniljeve esence
1 žlička belega vinskega kisa
1 žlička koruznega škroba

Za kremo:
100 g sira maskarpone
1 žlica sladkorja
1 ½ žlice rožne vode
400 ml sladke smetane
150 g malin
sladkor v prahu za posip

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač visoko obložimo s papirjem za peko.

2. Za testo stepemo beljake v čvrst sneg, postopoma med mešanjem dodajamo sladkor.

3. Z žlico vmešamo vaniljo, kis in škrob. Maso razporedimo na dno pekača, enakomerno poravnamo.

4. V pečici pečemo pol ure, vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi.

5. Testu odstranimo papir za peko in ga položimo na novo plast papirja.

6. Za kremo zmešamo maskarpone, sladkor in rožno vodo, dodamo še smetano in stepamo 4 minute.

7. Maso namažemo na pečeno beljakovo testo, in sicer na stran, ki je v pečici spodaj. Nekaj žlic kreme prihranimo. Potresemo z malinami.

8. Testo zvijemo v rulado, na vrhu jo namažemo s prihranjeno kremo. Vsaj za pol ure postavimo v hladilnik.

9. Potresemo s sladkorjem v prahu, okrasimo z malinami.

Preberite tudi: Popoln obrok v eni posodi. Kliknite TUKAJ!