Španski vetrci s čokolado
95 min
Sestavine za 6 vetrcev:
3 jajca
150 g sladkorja
75 g čokolade (70 % kakava)
1 žlica sladkorja v prahu
1 strok vanilje
150 ml sladke smetane
200 g malin
kakav v prahu za posip
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 140 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. Z električnim mešalnikom stepemo beljake v čvrst sneg. Potresemo ga s tremi žlicami sladkorja in še naprej stepamo, čez čas dodamo še tri žlice sladkorja in tako ponavljamo, dokler ne porabimo vsega sladkorja.
2. Čokolado nalomimo na koščke in jih stopimo nad parno kopeljo. Ko se čokolada malce ohladi, jo vmešamo v sneg. Premešamo le rahlo, da dobimo marmoriran vzorec.
3. Z žlico odmerimo šest enakih kupčkov beljakove mase na pekač. Z ročajem žlice naredimo v sredini vsakega kupčka globoko vdrtino.
4. Vetrce pečemo eno uro, potem pa ugasnemo pečico, rahlo odpremo vrata in pustimo pekač notri še eno uro.
5. Sladko smetano stepemo s sladkorjem v prahu in sredico vaniljinega stroka. Odmerimo kupček na vsak ohlajen vetrc. Naložimo še maline in potresemo s kakavom v prahu.