Majin nasvet
Do bo sneg resnično čvrst, a svilnat, kakor ga potrebujemo za pripravo sladic iz pečenih beljakov, stepemo beljake s ščepcem soli in dodatkom limoninega soka.
100 min
Pavlova z jagodami
Sestavine za 8 do 10 oseb:
4 beljaki
200 g + 1 žlička sladkorja
500 ml sladke smetane
1 žlica sladkorja v prahu
400 g jagod
2 žlički rožne vode
Priprava:
1. Beljake stepemo v sneg. Počasi med stepanjem dodajamo sladkor. Sneg z žlico naložimo v pekač, obložen s papirjem za peko, v obliki kroga. Robovi naj bodo nekoliko višji, da bo prostor za smetano na sredini.
2. Za eno uro pekač postavimo v pečico, ogreto na 130 stopinj. Medtem jagode razpolovimo, jih zmešamo z rožno vodo in žličko sladkorja.
3. Ko je beljak pečen, mora biti hrustljav in rahlo zlato obarvan, a še vedno mehak na sredini. Naj se ohladi v pekaču, preden ga zvrnemo na pladenj.
4. Na sredino pečenega beljaka naložimo stepeno smetano in jagode. Potresemo s sladkorjem v prahu.