Tortelini s pršutom in smetanovo omako
»To je ena izmed mojih najslajših in najljubših jedi,« pravi glasbenik Gianni Rijavec o tortelinih s pršutom in smetanovo omako. »Tako me je naučila kuhati, ne boste verjeli, Štajerka, moja Patricija! Ali ni zanimivo, da me je značilno italijansko jed, ki bi se je moral naučiti kuhati recimo v Italiji ali vsaj na Primorskem, naučilo kuhati dekle iz Štajerske, natančneje iz Prlekije?« se smeje. Pa vendar je njenemu receptu dodal nekaj svojega, in sicer vzdušje, v katerem jed pripravlja. »Zraven si prepevam eno izmed mojih skladb, kar je zelo pomembno za vzdušje. Pri kuhi je vzdušje namreč ključno … pri italijanskih jedeh je to zagotovo romantika in moje skladbe so romantične balade, kancone. Zraven pa spada tudi kozarček dobrega vina.«
Sestavine:
tortelini
smetana
sol
poper
česen
muškatni orešček
pršut
sir
Priprava:
Torteline skuhajte v osoljeni vodi. Smetanovo omako pripravite tako, da smetano zmešate s soljo, poprom, nekaj česna in muškatnim oreščkom ter jo na zmernem ognju kuhate nekaj minut. Pršut narežite na koščke in ga primešajte v omako, dodajte malo sira, nato vse skupaj kuhajte petnajst minut. Pripravljeno omako prelijte čez kuhane torteline, naribajte sir in ga potresite po vrhu. Pa dober tek!