Špargljeva tortica
Tekmovalka letošnjega MasterChefa Anna Tia Paynich ima zelo rada šparglje, zato je za našo rubriko izbrala okusen recept za špargljevo tortico. »Obožujem zelenjavne tortice,« pravi Anna, ki do novih in izvirnih receptov pride na spletu. »Če na spletu zasledim kakšno fotografijo hrane, ki me pritegne, me vedno zanima, kako je zgrajena. Tako pridem do novih receptov, ki jih preizkusim in preoblikujem po svoje, kar mi da več ustvarjalne svobode.« Doma kuha samo za vikende, ker so med tednom njeni dnevi kar pestri. »Zaposlena sem v šoli, takoj po tem pa grem učit valetne plese na druge šole, zvečer pa še poučujem jogo in ples. Tako se med tednom prehranjujem kar v šoli. Šele ob koncih tedna imava s hčerko čas zase in se posvetiva zdravim prehranjevalnim in ustvarjalnim kuharskim veščinam.«
Sestavine:
10 dekagramov belih špargljev
5 dekagramov zelenih špargljev
sol
poper
300 mililitrov smetane za kuhanje
6 lističev želatine
Priprava:
Belim in zelenim špargljem olupite spodnji, trši del stebla in jih skuhajte. Bele šparglje nato zmeljite, dobljeno maso dajte v ponev, dodajte smetano in štiri lističe raztopljene želatine. Premešajte, prekuhajte in začinite s soljo in sveže mletim poprom. Zelene šparglje zmeljite in zmešajte z dvema lističema raztopljene želatine. Solite in poprajte.
V kalupe oziroma modelčke najprej nadevajte belo zmes in nato na vrh še zeleno zmes. Pustite v hladilniku nekaj ur, da se tortice strdijo.