Rabarbarine lučke
90 minut
Sestavine:
3 stebla rabarbare
6 žlic medu
300 g grškega jogurta
1-2 žlici mleka
Priprava:
1. Rabarbaro očistimo in narežemo na 1 cm velike koščke. Stresemo jih v lonček, skupaj z dvema žlicama vode in medom. Segrevamo do vrenja in potem znižamo temperaturo in kuhljamo še 20 minut, da se rabarbara dodobra zmehča.
2. Stresemo jo v mešalnik in ukašimo. Pire odložimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
3. Jogurtu dodamo žlico ali dve mleka, da dobimo voljno zmes.
4. V modelčke za lučke naložimo žlico jogurta in žlico rabarbare. Ponavljamo toliko časa, da zapolnimo modelček.
5. Modele položimo v zamrzovalnik in čez dobro uro vstavimo še lesene palčke. Lučke pustimo čez noč v zamrzovalniku.