Zanimivosti

Zdravo kosilo: postrv v solni skorji

M. S., Maja
8. 5. 2018, 11.01
Deli članek:

Postrv velja za najokusnejšo sladkovodno in izjemno zdravo ribo. Zakaj si ne bi jedilnika večkrat popestrili s to izvrstno ribo?

Revija Maja

Postrv v solni skorji

Sestavine za 2 osebi:
2 postrvi (po 300 g)
1 bio pomaranča
1 bio limona
4 črne olive brez koščic
10 g sesekljanega peteršilja
10 g osmukanega timijana
20 g mešanih začimb

Za solno skorjo:
2 kg grobo mlete morske soli
4 g janeževih semen
2 jajci
100 g vode

Priprava:

1. Za solno skorjo zmešamo morsko sol, janeževa semena, jajci in vodo. Počakamo eno uro, da se sestavine povežejo.

2. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo, osušimo. Umijemo pomarančo in limono ter vsak sadež narežemo na šest rezin.

3. Postrvi v notranjosti natremo z začimbami in svežimi zelišči, po dvema rezinama limone in pomaranče, štirimi polovičkami oliv.

4. Pečico segrejemo na 220 stopinj, funkcija žar.

5. Manjši pekač napolnimo s tretjino solne mešanice, nanjo položimo po dve rezini limone in pomaranče, na to postrvi, nanje položimo po dve rezini limone in pomaranče in popolnoma prekrijemo s preostalo soljo.

6. Pekač postavimo v pečico in pečemo 20 minut. Pekač vzamemo iz pečice, počakamo pet minut in šele potem razbijemo solno skorjico in si postrežemo postrvi.

Preberite tudi: Šparglji s sladkim krompirjem avokadom in jajcem. Kliknite TUKAJ!