Zanimivosti

Pomladna kuhinja: por in grah s svinjino

M. S., Maja
22. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Veliko zelenjave, da preženemo utrujenost in se naužijemo svežine – to je recept za pomladno kuhinjo.

Revija Maja

Por in grah s svinjino

30 min

Sestavine za 4 osebe:
1,5 žlice olivnega olja
450 g svinjskih zrezkov
sol, poper
2 pora
240 g zamrznjenega graha
100 ml čiste zelenjavne juhe
1 žlica gorčice
2 žlici kisle smetane
½ bio limone
1 žlica pehtrana

Priprava:

1. Por očistimo in narežemo na obroke. Limoni naribamo lupino in iztisnemo sok.

2. V veliki ponvi za cvrtje segrejemo žlico olja. Zrezke solimo in popramo ter jih po tri minute pečemo na vsaki strani.

3. Zrezke vzamemo iz ponve, dodamo pol žlice olja in por. Solimo in pražimo 10 minut. Dodamo še grah in zalijemo z juho. Kuhamo dve minuti na močnem ognju.

4. Zrezke narežemo na trakove in jih vrnemo v ponev. Dodamo še gorčico in kislo smetano. Začinimo z limonino lupino in sokom, potresemo s sesekljanim pehtranom in dobro premešamo.

5. Postrežemo z mladim krompirjem ali rižem, kuhanim na pari.

Preberite tudi: Pripravite slastno špansko paeljo. Kliknite TUKAJ!