Bučkini špageti z zeliščno omako
20 min
Sestavine za 2 osebi:
800 g bučk
1 čebula
1 pest svežih lističev bazilike
2 vejici timijana
2 vejici rožmarina
200 g češnjevih paradižnikov
250 ml lahke smetane za kuhanje
½ žličke soli
poper
30 g nastrganega parmezana
Priprava:
1. Bučke umijemo in jih s spiralnim rezalnikom narežemo v špagete. Če rezalnika nimamo, jih poskušamo res zelo na drobno zrezati na dolge trakove. Notranjost, ki je polna semen, zavržemo.
2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Zelišča umijemo in osušimo. Lističe bazilike narežemo na trakove, timijan in rožmarin osmukamo in sesekljamo.
3. Paradižnik umijemo in narežemo na polovičke ali četrtine.
4. Smetano solimo, ji dodamo čebulo in zavremo. Dodamo še bučkine špagete in jih na hitro pokuhamo. Začinimo z zelišči in kuhljamo 3 minute. Vmes mešamo. Zadnjo minuto vmešamo še paradižnike.
5. Omako solimo in popramo, vse skupaj vlijemo na krožnika in potresemo s parmezanom.
Majin nasvet
Za zelenjavne špagete uporabimo poseben rezalnik (npr. Gefu).