Zanimivosti

Bučkini špageti z zeliščno omako

Revija Maja
21. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Danes pripravljamo bučkine špagete z zeliščno omako. Preženite utrujenost s pomladno kuhinjo.

Revija Maja
Bučke nimajo močnega okusa, zato iz njih zlahka ustvarimo zdrav nadomestek za testenine.

Bučkini špageti z zeliščno omako

20 min

Sestavine za 2 osebi:
800 g bučk
1 čebula
1 pest svežih lističev bazilike
2 vejici timijana
2 vejici rožmarina
200 g češnjevih paradižnikov
250 ml lahke smetane za kuhanje
½ žličke soli
poper
30 g nastrganega parmezana

Priprava:

1. Bučke umijemo in jih s spiralnim rezalnikom narežemo v špagete. Če rezalnika nimamo, jih poskušamo res zelo na drobno zrezati na dolge trakove. Notranjost, ki je polna semen, zavržemo.

2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Zelišča umijemo in osušimo. Lističe bazilike narežemo na trakove, timijan in rožmarin osmukamo in sesekljamo.

3. Paradižnik umijemo in narežemo na polovičke ali četrtine.

4. Smetano solimo, ji dodamo čebulo in zavremo. Dodamo še bučkine špagete in jih na hitro pokuhamo. Začinimo z zelišči in kuhljamo 3 minute. Vmes mešamo. Zadnjo minuto vmešamo še paradižnike.

5. Omako solimo in popramo, vse skupaj vlijemo na krožnika in potresemo s parmezanom.

Majin nasvet

Za zelenjavne špagete uporabimo poseben rezalnik (npr. Gefu).

Preberite tudi: Pripravite slastno špansko paeljo. Kliknite TUKAJ!