Zanimivosti

Specite slastno velikonočno torto!

Revija Maja
29. 3. 2018, 14.01
Deli članek:

Se že pripravljata na velikonočno družinsko pojedino? Nikar ne pozabite na velikonočno torto, ki bo teknila vsem sladokuscem.

Revija Maja

Velikonočna torta

Sestavine za okrogel pekač (premer 25 cm):

Za testo:
125 g moke
1/2 žličke pecilnega praška
100 g masla
40 g sladkorja

Za nadev:
150 g mandljev
75 g masla
3 jajca
120 g sladkorja
1 žlička vaniljinega sladkorja

Za okras:
200 g sladkorja v prahu
voda
rumena živilska barva
čokoladna jajčka

Priprava:

1. Za testo zmešamo moko, pecilni prašek, zmehčano maslo in sladkor, oblikujemo hlebček, ga zavijemo v prozorno folijo in postavimo na hladno za eno uro.

2. Testo razvaljamo in ga položimo v pekač.

3. Mandlje zmeljemo, maslo segrevamo, da se stopi. Jajca kremasto stepemo z obema sladkorjema, dodamo mandlje in maslo. Nadev vlijemo na testo in pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, 20 minut.

4. Ko se torta speče, počakamo, da se ohladi. Potem pa vrhnji del namažemo s sladkornim ledom, ki smo ga zmešali iz sladkorja v prahu, vode in živilske barve. Okrasimo s čokoladnimi jajčki.

Preberite tudi: Na velikonočni mizi ne sme manjkati hren. Kliknite TUKAJ!