Velikonočna torta
Sestavine za okrogel pekač (premer 25 cm):
Za testo:
125 g moke
1/2 žličke pecilnega praška
100 g masla
40 g sladkorja
Za nadev:
150 g mandljev
75 g masla
3 jajca
120 g sladkorja
1 žlička vaniljinega sladkorja
Za okras:
200 g sladkorja v prahu
voda
rumena živilska barva
čokoladna jajčka
Priprava:
1. Za testo zmešamo moko, pecilni prašek, zmehčano maslo in sladkor, oblikujemo hlebček, ga zavijemo v prozorno folijo in postavimo na hladno za eno uro.
2. Testo razvaljamo in ga položimo v pekač.
3. Mandlje zmeljemo, maslo segrevamo, da se stopi. Jajca kremasto stepemo z obema sladkorjema, dodamo mandlje in maslo. Nadev vlijemo na testo in pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, 20 minut.
4. Ko se torta speče, počakamo, da se ohladi. Potem pa vrhnji del namažemo s sladkornim ledom, ki smo ga zmešali iz sladkorja v prahu, vode in živilske barve. Okrasimo s čokoladnimi jajčki.